خانه » لیزر موهای زائد صورت
لیزر موهای زائد صورت
مرکز تخصصی پوست و مو دکتر مصطفی مهدوی نیا
روشهای بسیاری برای از بین بردن موهای صورت وجود دارد اما در سالهای اخیر لیزر موهای زائد صورت طرفداران بسیاری در میان خانمها و آقایان ایرانی پیدا کرده است. کلینیک دکتر مهدوینیا با سابقه طولانی انواع خدمات لیزر موهای زائد از جمله لیزر موهای زائد صورت را به طور تخصصی ارائه میکند.

برای دریافت نوبت تماس بگیرید
تهران – ولیعصر- بالاتر از چهارراه پارک وی- بعد از خیابان فرشته- خیابان خیام قبل از تقاطع نصیبی- سمت راست- پلاک ۳۰/۱
برای دریافت نوبت یا مشاوره فرم زیر را پر کنید
جهت دریافت نوبت یا مشاوره رایگان لطفا فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند
دریافت مشاوره
در حالی که برای زنان بیشتر رایج است که به دنبال لیزر موهای زائد صورت بطور دائمی باشند، مردان از این درمان نیز سود میبرند، به ویژه آنهایی که از موهای زبر و کلفت رنج میبرند که باعث ایجاد موهای زبر میشود. ممکن است بتوانید موهای زائد خود را در نواحی که دائما در معرض نمایش قرار ندارند، پوشش دهید اما هنگامی که این موها به صورت پرز هایی در صورتتان قرار می گیرند راهی برای مخفی کردن آن ها وجود ندارد. صورت شما همواره در معرض نمایش است و در نتیجه توجه همگان به موهای بالای لب، چانه یا خط ریش جلب می شود. هرگز به موهای صورت اجازه ندهید که اعتماد به نفس شما را بگیرد و با لیزر موهای زاید صورت از آن ها خلاص شوید.
با لیزر میتوانید به صورت همیشگی و باروشی ایمن موهای خود را کاهش دهید، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و از تراشیدن صورت با تیغ و سوزش ناشی از آن خلاص شوید.
صورت یکی از مناطق بدن است که موهای زائد آن ناحیه برای خانم ها و بعضی از آقایان آزاردهنده است و می تواند ظاهر ناخوشایندی برای آنها ایجاد کند. در این مقاله به بررسی لیزر موهای زائد صورت و نکات مربوط به آن میپردازیم. لیزر موهای زائد در سالهای اخیر به یکی از بهترین راههای خلاص شدن از دست موهای مزاحم بدن و صورت تبدیل شده است. این روش ایمن و موثر، تنها روش دائمی حذف موهای زائد است. تمامی روشهای درمانی و زیباسازی، هرچقدر هم که کمتهاجمی و ایمن باشند، احتمال ایجاد عوارضی را دارند و لیزر هم از این قاعده مستثنی نیست. درمانهای لیزری حذف موهای صورت بوسیله ی لیزر میتواند به شما کمک کند از موی ناخواسته خود بر روی لب فوقانی، چانه، خط ریش، دور ابروها و گردن، خلاص شوید.
لیزر موهای زائد صورت چگونه انجام می شود؟
لیزر موهای زائد صورت چگونه است؟ در جواب این سوال اینطور شروع میکنیم که در مجاورت فولیکول های مو، رنگدانه های پوست ما (که ملانین نام دارند) قرار گرفتهاند. این رنگدانه ها باعث ایجاد رنگ طبیعی پوست ما می شوند. لیزر یک دسته از پرتوهای نور با انرژی و طول موج خاصی است که پس از برخورد با ملانین باعث تخریب فولیکول های مو می شود. وقتی فولیکول مو تخریب میشود، دیگر نمی تواند تار مویی بسازد و به همین دلیل در آن منطقه دیگر مویی رشد نمی کند. به این ترتیب لیزر باعث حذف موهای زائد می شود.
پوست صورت بسیار حساس است و موهای زائد این ناحیه در زیبایی صورت اثرگذار هستند. به همین دلیل افراد مختلف روش های متفاوتی را برای از بین بردن موهای صورت انتخاب میکنند. استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد صورت از موثرترین روش های موجود است که قسمت قابل توجهی از مراجعات به کلینیک پوست و مو را شامل می شود.
معایب و مشکلات استفاده از تیغ بر روی پوست نسبت به لیزر موهای زائد صورت
- استفاده از تیغ ممكن است باعث افزایش بیش از حد موها شوند كه از علائم اولیه آن خارش روی سطوح تیغ زده شده نام برد.
- شكل تراشیده شده ی مویی كه با تیغ اصلاح شده است به دلیل آنكه تیغ به صورت مخروطی و از ساقه مو ها را جدا می نماید به طور كاملا درشت و بزرگتر از حد معمول دیده می شوند.
- تراكم موها در مكان هایی كه تیغ مصرف شده است(مثلا زیر چانه و روی گردن) بیشتر از افرادی است كه كمتر تیغ مصرف كرده اند.
- به دلیل قطع و تقویت موهای كركی (موهای بور) ممكن است به نظر برسد كه تیغ باعث شده كه موها زود تر رشد كنند و پس از یک روز ممكن است موها تا دو دهم میلیمتر رشد كنند.
- پس از مصرف تیغ روی پوست ، مقداری از پوست را تیغ به همراه خود برده و مویرگها را تحریک می كنند.
- پس از مدت زیادی ممكن است صورت چروک به نظر برسند.
- زبری بیش از حد موها و ماندگاری کم
معایب بند انداختن موهای زائد صورت
این روش می تواند جزو دردناک ترین روشها باشد، اما اگر تعداد موهای زائد اندک است جزو بهترین روشهای حذف موی زائد است ؛ مثلا” استفاده از موچین برای کندن موهایی که تک و توک در صورت وجود دارند یا برای کندن موهای ابرو روش متداولی است. توجه داشته باشید که برای نواحی بزرگ و پر مو نباید از این روش استفاده کرد، چرا که باعث رشد مو در محل یا حتی ایجاد زخم در ناحیه می شود. یا کندن به روشی که آرایشگر توسط نخ اقدام به كندن موهای زائد و معمولا صورت میكند. کندن مداوم می تواند به ریشه ی مو آسیب هایی وارد سازد اما در اکثر موارد این کار هیچ تأثیر سویی بر ریشه مو ندارد . این مسئله در مورد ابروها صادق نیست و از بین بردن ابروها به هر شکل بخصوص با این روش ها می تواند با رشد بسیار دیر هنگام یا حتی عدم رشد دوباره ابروها همراه باشد. بنابراین باید از کندن غیرضروری و نامناسب ابروها اجتناب شود.
همان طور که اشاره کردیم در مقایسه بند انداختن و لیزر موهای زائد صورت، کندن و بند انداختن مو میتواند دردناک باشد و سبب خارش و التهاب میشود. بند انداختن صورت دارای عواض جانبی سرخی و التهاب پوست، عفونت فولیكول مو و تغییر در رنگدانههای پوست میباشد. از طرف دیگر سه تا هشت هفته بعد از کنده شدن موها با این روش،دوباره مو رشد کرده و باید این کار تکرار شود.
کندن موها اثری بر روی رشد قطر و یا طول مو ندارد. کندن موها روشی است که به مرور زمان می تواند فولیکول مو را ضعیف کند و شاید بتدریج بتواند باعث کاهش مو و از بین رفتن آنها شود. این روش بیشتر در مناطق محدود (مثل ابرو) استفاده می شود. هر چند این روش ساده و راحت است ولی می تواند ایجاد پسوروفولیکولیت، هیپرپیگمانتاسیون وگاهی اسکار شود.
موبر اپی لیدی و عوارض احتمالی آن بر پوست
اپیلاتور از یک ردیف موچین تشکیل شده است که معمولا موهای بدن را تقریبا از ریشه خارج می کند. اثر دراز مدت استفاده از اپیلاتور های دوار، میتواند باعث افزایش رشد درون پوستی مو به خصوص در مناطق حساس مانند خط بیکینی شود و در نهایت موجب التهاب و سرخ شدگی و عفونت آن ناحیه گردد و در موارد نادر اسکار (جای زخم) بجا بگذارد. سوزش و تحریک پوست یکی از عوارض جانبی استفاده از اپیلاتور است.
درجه قرمزی پوست،بستگی به حساسیت پوست دارد. شکل نادرست بکارگیری اپی لیدی و یا سایر موبرها میتواند موجب فوليكوليت شود که به التهاب فوليكولهای مو اطلاق می شود که بعضی ها ممکن است بگویند غده زده است. اپی لیدی با گیره هایی موها را گیر می اندازد و آن ها را از ریشه می کنند. شبیه به کاری که در بند انداختن یا اپیلاسیون با موم گرم انجام می شود.
معایب كرمهای موبر
برخی افراد برای برداشتن موها از كرم موبر استفاده می کنند. كرمهای موبر ساده استفاده می شوند و بی درد هستند ولی ممکن است كه پوست را تحریک كنند و موجب خارش و التهاب پوست در بعضی نواحی و یا سوزش در حین مصرف شوند که با توجه به نوع پوست ممکن است این موارد وجود نداشته باشد.اسپری های موبر نیز برای این کار وجود دارد که معمولا” همین حساسیت های پوستی را ممکن است برای بعضی از افراد داشته باشد. اما در عین حال کاربرد آسانی دارند و در 10 تا 15 دقیقه می توان مقدار زیادی از موهای بدن را از بین برد.اصلاح موهای زائد با این روش نیز ماندگاری بالایی ندارد.البته بعضی از این کرمها ممکن است باعث کاهش رشد موهای بدن بعد از مدتی شوند.
در حال حاضر با توجه به بالا رفتن هزینه های این کرمها و یا اسپری های موبر و نیاز به مصرف ببیشتربا توجه به نواحی مختلف بدن لذا برای بعضی از افراد امکان پذیر نمی باشد.
مشکلات اپیلاسیون برای رفع موهای زائد
این کار را می توانید یا در منزل به وسیله یک فرد حرفه ای در سالن های زیبایی انجام دهید. موم گرم ممکن است به طور کلی موها را از میان نبرد و بعضی از آنها را تنها از ساقه قطع کند.یکی از عوارض این روش ، بروز عفونت است که باید به آن توجه کرد تا محل مورد نظر قبل از انجام کار خوب تمیز شده باشد.
در مقایسه اپیلاسیون یا لیزر موهای زائد باید این نکته را ذکر کرد که استفاده از روش اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زائد در افرادی که موهای فر و یا پوست بسیار نرم نداشته باشند مشکلی ایجاد نمی کند اما استفاده از این روش برای افرادی که موهای پیچ خورده دارند موجب ایجاد موهای زیرپوستی در فرد می شود.موم می تواند منطقه وسیعی از پوست را با یک حرکت سریع از موها پاکسازی کرد. این روش دردناک است. مزیت این روش آن است که نسبت به تیغ زدن و اپی لیدی ماندگاری دارد و ۳ هفته طول می کشد تا موها مجددا رشد کنند ولی از عوارض آن پسودوفولیکولیت و هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب است.
در برخی از خانمها به دنبال اپیلاسیون به دلیل رشد مو در زیر پوست دچار جوش می شوند و لکه های قهوه ای ایجاد شده در محل آن برای مدت طولانی باقی می ماند و ظاهر ناخوشایندی ایجاد می کند که با داروهای موضعی یا حتی تغییر روش اپیلاسیون بهبود نمی یابد.تنها راه درمان آن از بین بردن تغریبا دائمی موهایی است که زیر پوست می روند و این کار با لیزر امکان پذیر می باشد. لیزر باعث از بین بردن موها می شود در نتیجه مویی رشد نخواهد کرد که زیر پوست برود و ایجاد جوش یا لک کند.
دریافت مشاوره و رزو نوبت رایگان
برای لیزر موهای زائد خود می توانید از طریق دکمه رو به رو جهت مشاوره با مشاورین مرکز و یا تعیین وقت ویزیت با ما در ارتباط باشید.
لیزر رفع موهای زائد صورت در خانم ها
بسیاری از خانم ها از این مشکل رنج می برند که در پشت لب بالا، چانه و خط ریش خود مو دارند که ممکن است باعث خجالت آن ها بشود. این امر می تواند یک منبع بزرگ برای نا امنی توسط فرد در نظر گرفته شود و باعث شود تا از فعالیت طبیعی خود دست بکشد و صورت خود را زمانی که کسی نزدیک او قرار دارد، پنهان نماید. لیزر موهای زائد صورت در زنان در نواحی زیر انجام می شود.
- لب بالایی
- خط ریش
- چانه
- گردن
آیا استفاده از درمان لیزری برای حدف موهای چانه زنان پیشنهاد می شود؟
جواب: به منظور این که بتوانیم به شما یک دید کلی از مسئله بدهیم، لیزر یک درمان تایید شده توسط FDA برای حذف دایمی مو است و از نور پالسی برای غیر فعال کردن فولیکول مو استفاده می کند. بهترین داوطلبان آن هایی هستند که رنگ پوست آن ها در بخش سفیدتر قرار دارد و موهایی مشکی دارند زیرا نور پالسی حاصل از لیزر بر روی رنگدانه ها (رنگ مو)اثر می گذارد. برای پوست های تیره نیز دستگاه جنتل مکس پرو مجهز به لیزر اندیگ میباشد که با طول موج ۱۰۶۴مناسب برای پوست ها و نواحی تیره است،در نتیجه با حداکثر ایمنی کار برای شما انجام می شود.
لیزر موهای زائد صورت برای آقایان
این تنها زنان نیستند که موهای صورت خود را لیزر می کنند. مردان به دنبال حالتی متفاوت از حذف مو برای داشتن پوست صاف بدون مرحله رشد دوباره مو خارش دار و برآمدگی های دردناک که معمولا بعد از اصطلاح معمولی در ریش ایجاد می شود، می گردند. فولیکولیت های کاذب، اصطلاح فنی برای شرایطی است که مو زیر پوست رشد می کند و منجر به درد ناخوشایند و برآمدگی های کوچک در پوست می شود. این ها می توانند به دلیل اصلاح، اپیلاسیون و کندن مو باشد که منجر به تحریک زیاد در ناحیه مو می شود. اثرات تحریک کننده پوستی دیگر روش های حذف مو را کنار بگذارید و لیزر موهای زائد صورت را انتخاب نمایید. شما می توانید نقطه دقیق مورد نظر را که می خواهید پوستی صاف داشته باشید را انتخاب نمایید. هنگامی که به خوبی آراسته شدید حس خوشایندی خواهید داشت و بیش از پیش برای دیگران جذاب به نظر خواهید رسید.
- محل های درمان معمول برای مردان
- خط گردن (انگار که ریش اصطلاح شده است)
- تمامی ریش
- پشت گردن
بهترین کاندیدای لیزر موهای زائد صورت
دو ویژگی اصلی در مورد شما میتوانند تاثیر به سزایی در اثرگذاری لیزر موهای صورت داشته باشند:
- رنگ پوست روشن
- موهای زائد ضخیم و تیره رنگ (که به موهای مردانه معروف هستند)
یا به بیان دیگر بین رنگ مو و رنگ پوست کاندیدای ایدهآل لیزر موهای زائد، باید کنتراست یا اختلاف مناسبی وجود داشته باشد. لیزر موهای زائد برای کسانی که موهای نازک، بور یا کرکی شکل دارند، مانند سایر تیپ های پوستی و مدل موی زائد تاثیر ندارد. همچنین لیزر موهای زائد سفید صورت میتواند برای افراد میانسال استفاده شود. اگر رنگ پوست شما سبزه و تیره، ولی ضخامت و رنگ موهای شما مناسب باشد، میتوانیم برای لیزر موهای زائد از فناوریهای لیزری خاص (مثل Nd:Yag) استفاده کنیم.
البته این که شما چقدر کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای صورت هستید، به نظر مستقیم پزشکان و متخصصان کلینیک بستگی دارد.
روش لیزر موهای زائد صورت
بهتر است که فرد ۱ الی ۲ روز قبل از انجام روش از بین بردن موهای زائدبا لیزر موهای زائد بدن و صورت خود را اصلاح کند (با استفاده از تیغ). در جلسه درمان نور لیزر با طول موج مناسب جهت از بین بردن و رفع موهای زائد به ناحیه مورد نظر تابانده می شود. پس از اتمام جلسه درمانی از کرم های ترمیم کننده و ضد التهاب در ناحیه تحت درمان استفاده می شود و باید به مدت چند ساعتی روی پوست باقی بماند.
موج ساتع شده از دستگاه لیزر موثر از بین بردن موهای نازک از پوست عبور کرده و بر رنگدانه یا ملانین موجود در فولیکول های مو تاثیر می کند و باعث از بین بردن موهای زاید می شود. در این روش سلول های مجاور و بقیه لایه های پوست اصلا آسیب نمی بیند. معمولا موها در فازهای رشد متفاوتی هستند و همیشه مقداری از موها در فاز خواب (نهفته) می باشند، در این حالت موها فاقد ملانین یا رنگدانه می باشند. زمانی که این موهای زاید وارد فاز رشد شود، دارای رنگدانه یا ملانین می شوند. از آنجا که لیزر موهای زاید فقط موهای رنگدانه دار (در فاز رشد) را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین جلسات درمانی پرمویی مردان و زنان باید هر چند وقت یکبار برای ۴ الی ۶ بار تکرار شود تا بدین ترتیب تمام موها را که در زمان های مختلف وارد فاز رشد می شوند را از بین ببرد، به همین دلیل ۴ تا ۶ جلسه برای از بین بردن موهای زائد با لیزر به فواصل ۱ تا ۴ لازم است تا تقریبا همه ی موهای زائد از بین بروند.
میزان درد تجربه شده در لیزر موهای زائد صورت و بدن برای هر شخص، متفاوت است، اما درد آن در حد متوسط است. بعضی از مراجعین به ویژه افرادی که موهای زائد تیره و ضخیمی با تراکم زیاد دارند، ممکن است لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی کمی احساس درد و سوزش در زمان درمان داشته باشند، در این موارد معمولا از کرم بی حسی نیم ساعت قبل از شروع جلسه درمان با لیزر بصورت یک لایه ضخیم استفاده می شود، بدین ترتیب فرد درد و سوزشی هنگام درمان نخواهد داشت.
انواع لیزر موهای زائد صورت
در ادامه انواع لیزر موهای زائد صورت به شما معرفی خواهد شد:
لیزر کامل صورت
لیزر کامل صورت شامل همه ی بخش های صورت می شود مثل: قسمت بالایی لب ها، چانه، گونه ها، بینی، خط ریش یا موی جلوی گوشها، پیشانی، فک، بالای ابروها و بین ابروها
زمان لازم برای لیزر کامل صورت: 5 تا 10 دقیقه
فاصله بین جلسات: هر 4 الی 6 هفته
لیزر نواحی کوچک صورت
لیزر نواحی کوچک صورت شامل یک یا چند تا از بخش های صورت می شود که بیمار قصد لیزر آن را دارد.
زمان لازم برای لیزر نواحی کوچک صورت: 5 الی 10 قدیقه
فاصله بین جلسات: هر 4 الی 6 هفته
لیزر صورت و گردن
لیزر صورت و گردن شامل لیزر کامل صورت، جلو و پشت گردن می شود.
زمان لازم برای لیزر صورت و گردن: 5 الی 15 دقیقه
فاصله بین جلسات: هر 4 الی 6 هفته
عوارض لیزر موهای زائد صورت
رعایت نکاتی در مورد لیزر موهای زائد صورت این کمک را به شما می کند تا عوارض لیزر صورت به حداقل برسد. عوارض لیزر موهای زائد صورت چندان خطرناک و غیر قابل درمان نیست و اکثرا گذرا و موقتی هستند. برخی از این عوارض عبارتند از:
قرمزی و درد خفیف
اگر چه این عارضه می تواند بسیار آزاردهنده باشد، اما در اکثر موارد نگران کننده نیست و به صورت گذرا به وجود می آید. با گذشت زمان این عارضه برطرف شده و دیگر ایجاد نمی شود.
پوسته پوسته شدن
ایجاد این عارضه به نوع دستگاه لیزر مورد استفاده بستگی دارد. اما جای نگرانی وجود ندارد و این عارضه نیز دائمی نیست.
ایجاد تاول
اگر دستگاه مورد استفاده، برای پوست شما مناسب نباشد و یا اپراتور دستگاه مهارت کافی نداشته باشد، امکان ایجاد تاول در محل لیزر وجود دارد.
ایجاد اسکار (بافت جوشگاهی)
در صورتی که اپراتور مهارت کافی نداشته باشد یا مشکلی در تنظیمات دستگاه وجود داشته باشد، به ندرت امکان ایجاد اسکار (بافت جوشگاهی) وجود دارد که متاسفانه این عارضه دائمی و برگشت ناپذیر است.
چه کسانی نباید به سراغ لیزر موهای زائد بروند؟
آیا مصرف داروهای خاصی هم باعث ایجاد محدودیت در لیزر موهای زائد می شود؟
منعی برای لیزر موهای زائد در خانم های باردار یا شیرده وجود دارد؟
سال هاست متخصصان و پژوهشگران دنبال پاسخ این پرسش هستند اما هنوز هیچ کدام از منابع علمی ثابت نکرده اند لیزر موهای زائد در دوران بارداری برای مادر یا جنین، ضرر دارد. با این حال و به طور کلی، ما تماس با هر نوع اشعه ای را برای خانم های باردار منع می کنیم. لیزر موهای زائد در دوران شیردهی هم کاملا بدون خطر و ضرر برای مادران و نوزادان آنهاست.
توصیه های لیزر موی صورت
حتماً به توصیههای زیر عمل کنید تا بهترین نتیجه را لیزر موهای صورت بگیرید:
از حدود یک ماه پیش از انجام لیزر از موم انداختن، بند انداختن و کندن موهای خود پرهیز کنید. چرا که می توانند اثربخشی لیزر را کاهش دهند. روز مراجعه برای لیزر موهای زائد صورت، حتما موهای آن ناحیه را شیو کنید. بایستی آرایش خود را پاک کرده و هیچ گونه کرمی نیز روی پوست نباشد.
در صورتی که به هرگونه بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از انجام لیزر حتما آن را با پزشک کلینیک در میان بگذارید. در صورتی که هر نوع دارویی مصرف می کنید، پیش از انجام لیزر حتما آن را با پزشک کلینیک مطرح کنید. مثلا مصرف برخی آنتی بیوتیک ها می توانند بر روی حساسیت پوست شما به لیزر تاثیر داشته باشند. انجام لیزر در دوران بارداری ممنوعیت نسبی دارد. بهتر است در این شرایط با پزشک خود مشورت فرمایید.
سعی کنید تا یک هفته بعد از انجام لیزر، در مقابل نور خورشید قرار نگیرید. در صورت لزوم برای خروج از منزل، حتما از کرم های ضدآفتاب استفاده فرمایید. همچنین اگر دچار تاولهای پوستی شدهاید، از ترکاندن آن ها پرهیز کنید.
طول درمان و هزینه ی لیزر موهای زائد صورت
در حالی که شما تنها پس از یک درمان لیزری نتایج را خواهید دید، نیاز به چند بار مرحله تا تکمیل این فرآیند خواهد بود. به این خاطر است که موهای بدن ما از چرخههای رشد عبور میکند و هر تار مو در این ناحیه همیشه در آن چرخه قرار دارد. بنابراین برای درمان هر موی صورت و تضمین رفع دائم، باید چندین جلسه لیزر موهای زائد انجام دهید، که هر کدام حداقل ۸ هفته باید انجام شود. این هشت هفته زمان کافی برای رسیدن به یک مکان مناسب در چرخه رشد لیزر برای هدف قرار دادن آنها خواهد داشت.
به طور معمول پیش از انجام لیزر، یک جلسه ی مشاوره با پزشک انجام می شود که در آن تعداد جلسات لیزر و فواصل بین آنها با نظر پزشک بر اساس وسعت ناحیه ی تحت درمان، نوع پوست و موی شما و مدل دستگاه لیزر تعیین می شود. هزینه ی لیزر موهای زائد صورت به تعداد جلسات لیزر بستگی دارد.
جلسات لیزر موهای زائد چند وقت یک بار باید انجام گیرد؟
بسته به اندازه مساحت درمان، درمان رفع موهای زائد میتواند بسیار سریع باشد. بیشتر نواحی صورت کوچک هستند و نیازمند کمتر از ۵ دقیقه درمان هستند. این امر زمانبندی جلسه لیزر را کاملا آسان میکند، چون میتواند در راه کار، برای استراحت و یا در طول یک توقف سریع بین ماموریتهای آخر هفته شما اتفاق بیفتد. بیشتر افراد بسته به رنگ مو، ضخامت و نحوه واکنش به لیزر، بین ۵ تا ۱۰ جلسه درمان نیاز دارند. در ۸ تا ۱۰ هفته بعد، چندین ماه طول میکشد تا رفع موهای زائد شما کامل شود، اما بهتر است با یک متخصص لیزر پزشکی مجوزدار در مورد زمان دقیق تری از نوع موی شما مشورت کنید.
نتایج دائمی هستند
تا زمانی که درمان لیزر در چارچوب زمانی داده شده انجام میشود، نتایج شما پایدار خواهد بود. نرفتن یک جلسه لیزر باعث میشود که موهای شما بدون وقفه از چرخه رشد عبور کنند. این به این معنی است که نمیتواند دوباره با چرخه بعدی درمان شود. حذف موهای لیزر با خارج کردن طولموجهای حرارت که رنگدانه یافتشده در هر ریشه مو را هدف قرار میدهد، کار میکند. این کار در نهایت فولیکول مو را بدون آسیب زدن به سطح پوست نابود میکند و پوست شما صاف و بیعیب به نظر میرسد. اگر شما رشد مو را بعد از کامل شدن تمام درمانهای خود تجربه کردید، کلینیک لیزر موهای زائد که انتخاب کردهاید باید جلسه اضافی را بدون هزینه اضافی فراهم کند. قبل از خرید هر یک از برنامهها و یا برنامههای بسته، از آنها در مورد این موضوع بپرسید.
مراقبت بعد از درمان
در پاسخ به این سوال که بعد از لیزر موهای زائد صورت چه کنیم باید گفت که یک الی دو روز پس از جلسه درمانی لیزر مو های زائد، پوست ناحیه تحت درمان ممکن است دچار التهاب شود. کمپرس یخ و کرم های مرطوب کننده به رفع التهاب پوست کمک می کند. اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از کرمهای ضد آفتاب پس از از بین بردن موهای زائد با لیزر بسیار مهم است.
استفاده از لوازم آرایشی یک روز بعد از درمان بلامانع می باشد. یک هفته بعد از جلسه درمانی و مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد صورت فولیکولهای مو همراه با شفت مو به خارج از پوست رانده میشوند و ممکن است این تصور اشتباه برای فرد پیش بیاید که رویش زودهنگام موهای زائد اتفاق افتاده است، این مسئله در قسمتهایی موهای ضخیم دارند، بیشتر جلب توجه میکند.
ممکن است التهاب و تورم در محل تحت درمان لیزر موهای زائد پوست تیره وجود داشته باشد استفاده از کمپرس یخ می تواند سبب کاهش آن شود. معمولا نیازی به مصرف داروهای مسکن نیست. گاهی اطراف ریشه موها دلمه میبندد که رفع آنها ۱۰-۷ روز بطول می انجامد، در این مواقع از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده می شود تا دلمه ها بریزند. ممکن است رشد موی لیزر شده ۱ الی ۲ هفته بعد از لیزر موهای زائد ادامه پیدا کند و سپس بریزد. بیمار باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کند زیرا به خصوص در افراد با پوست تیره تر گاهی ۳-۲ طول می کشد تا اثر برنزه کنندگی نور آفتاب از بین برود و این مسئله جلسات لیزر پوست را به تعویق بیندازد.
باید توجه داشت در بعضی بیماران که سابقه عوارض لیزر موهای زائد وجود دارد یا به دلایلی احتمال عوارض در آنها بیشتر است، پزشک قبل از شروع درمان از تست کردن این روش استفاده کرد، بدین صورت که یک نقطه را لیزر می کند و یک هفته بعد این ناحیه توسط پزشک بررسی می شود و چنانچه عوارض لیزر موهای زائد بیکینی وجود نداشت درمان موهای زاید بدن یا صورت شروع می شود. در اغلب حالات قرمزی حاصل از لیزر موهای زائد زیر بغل و دیگر نواحی بیش از چند ساعت پایداری ندارد و استفاده از پماد اکسید زینک یا کرم های ترمیم کننده ی بعد از لیزر برای رفع این مشکل کفایت می کند. محافظت ناحیه ی تحت درمان از اشعه ی خورشید نیز حائز اهمیت است که به همین علت از فرآورده های ضدآفتاب با spf بالا استفاده می گردد. شستن صورت پس از لیزر عموما منعی ندارد اما برای اطمینان بیشتر بهتر است که در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.
آیا کلینیک های لیزر موهای زائد صورت با هم تفاوت دارند؟
بله، کلینیک های مختلف با همدیگر تفاوت هایی دارند که این تفاوت ها عبارتند از:
پزشک معالج شما
مسئولیت کلینیک های لیزر بایستی بر عهده ی پزشک متخصص پوست و مو باشد. انتخاب دستگاه مناسب پوست شما، تعیین تعداد جلسات لیزر موهای زائد صورت و مدیریت عوارض احتمالی همگی بر عهده ی پزشک معالج است.
اپراتورهای انجام لیزر
به شخصی که کار لیزر درمانی را زیر نظر پزشک انجام میدهد، اپراتور گفته می شود. تجربه، مهارت و تعهد اپراتور فاکتورهای مهمی در نتیجه ی نهایی لیزر موهای زائد صورت هستند.
دستگاههای لیزر
همان طور که می دانید، دستگاه های مختلفی برای لیزر موهای زائد وجود دارد که هر ساله دستگاههای جدیدتری نیز وارد بازار می شود. این دستگاه ها از نظر کیفیت، اثرگذاری، ایمنی و ایجاد عوارض احتمالی با هم تفاوت دارند.
لیزر موهای صورت با الکس کندلا
این روزه بسیاری از کلینیک ها و مراکز زیبایی رو به استفاده از لیزر الکساندرایت آورده اند و یکی از دلیل های آن هزینه ی آن نسبت به بقیه دستگاه ها می باشد که مراجع کنندگان باید در هر جلسه پرداخت کنند.
چند جلسه لیزر با الکس کندلا کافیست؟
این موضوع معولا با مراجعه به پزشک مشخص می شود هرچند باید برای شما بازگو کنم که این مسئله بستگی به چندین عامل مختلف دارد. از مهمترین عوامل که در تعیین جلسات لیزر می باشد ناحیه ایی می باشد که قرار است لیزر در آن صورت بگیرد، باید به این موضوع توجه کرد موهای هر قسمت از بدن به جلسات مختلفی جهت لیزر نیاز دارد. هرچند که باید به این مسئله نیز توجه کرد که مسائلی همچون رنگ پوست و رنگ مو و همچنین ضخامت آن در مسئله لیزر کردن مورد توجه می باشد.
پزشک متخصص لیزر صورت
لیزر صورت از خدماتی می باشد که یک پزشک متخصص پوست و مو می تواند ارائه دهد و یکی از اعمالی هست که در کلینیک های زیبایی انجام می شود و صرفا بیان پزشک متخصص لیزر صورت است و لیزر صورت از خدمات یک پزشک متخصص پوست و مو می باشد. پیشنهاد می شود حتما قبل از آن که به پزشک پوست و مو جهت لیزر صورت مراجعه کنید از سابقه کاری و تخصص او در این زمینه مطمئن شوید و بعد وارد به انجام این کار شوید زیرا همانطور که در گذشته برای شما بازگو کردیم بعضی اوقات استفاده نادرست از لیزر می تواند عوارضی همچون کبودی و پوست پوست شدن پوست را دارد.
دریافت مشاوره و رزو نوبت رایگان
برای لیزر موهای زائد خود می توانید از طریق دکمه رو به رو جهت مشاوره با مشاورین مرکز و یا تعیین وقت ویزیت با ما در ارتباط باشید.
لیزر فقط روی موهایی اثر دارد که در مرحلهی رشد (کاتاژن) قرار داشته باشند. هیچگاه همه ی موهای یک ناحیه از بدن مثل صورت، در یک مرحله از چرخهی زندگی خود قرار ندارند. به همین دلیل با یک جلسه لیزر، نمی توان همه ی موهای زائد صورت را از بین برد. برای جبران این موضوع، توصیه ی ما جلسات متعدد لیزر است که امکان موفقیت در حذف موهای زائد صورت را افزایش می دهد.
اگر لیزر با استفاده از دستگاه استاندارد و مناسب و با یک برنامه ی درمانی صحیح انجام شود، تقریباً باعث حذف دائمی موهای زائد صورت هم در آقایان و هم در خانم ها می شود. یعنی انتظار داریم با انجام لیزر به روش صحیح، بین ۶۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد صورت از بین برود.
در صورت آسیب و تخریب فولیکول مو، به طور معمول دیگر تار مویی از آن رشد نمی کند. اما در برخی شرایط خاص مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک که در آن افزایش هورمون تستوسترون در خانمها اتفاق میافتد، امکان فعالیت مجدد فولیکول لیزر شده وجود دارد.
اگر لیزر با دستگاه مناسب و توسط اپراتور مجرب صورت بگیرد، احتمال آسیب پوست صورت شما بسیار اندک است و جای نگرانی وجود ندارد.
استفاده از ژیلت میتواند باعث ضخیم شدن موهای زائد بشود. همان طور که بالاتر گفته شد، هرچه موهای زائد ضخیم و تیره تر باشند، انجام لیزر نتایج بهتری به دنبال دارد. به همین دلیل برخی از کلینیکها ممکن است به مراجعین توصیه کنند تا قبل از جلسهی اول لیزر، اصلاح با ژیلت توصیه کنند. در فواصل بین جلسات لیزر، پوست صورت میتواند ملتهب باشد. به همین دلیل بهتر است در این زمانها از ژیلت استفاده نشود. بهتر است بدانید که قبل از لیزر موهای زائد صورت چه باید کرد تا در جلسات لیزر به مشکلی برنخورید.
تجربه ی شما از لیزر موهای زائد صورت مستقیماً به آستانهی تحمل درد شما بستگی دارد. گروهی از افراد ذکر می کنند که لیزر موهای صورت فقط باعث کمی سوزش می شود در حالی که گروه دیگری این فرایند را مثل برخورد کش با پوست صورت میدانند و کمی دردناک اعلام میکنند. در صورتی که آستانه ی درد پایینی دارید، مصرف یک قرص مسکن پیش از انجام لیزر، کمپرس سرد آن ناحیه یا استفاده از ژلهای بیحسی موضعی می تواند به شما کمک کند. اگر در هر مرحله از درمان شدت درد شما را اذیت کرد، اپراتور ما می تواند انجام لیزر را متوقف کند.
پیش از شروع لیزر موهای زائد صورت، یک عینک مخصوص به شما داده میشود که آن از آسیب رسیدن به چشمهای شما جلوگیری می کند.
پزشک معالج قبل از شروع دورهی درمان، ابتدا به طور آزمایشی یک نقطه از بدن شما را با لیزر مورد امتحان قرار میدهد تا مطمئن شود واکنش غیر طبیعی به دنبال لیزر ایجاد نمی شود. بعد از کسب اطمینان، جلسات لیزر موهای زائد صورت آغاز میشود.
پرتوهای به کار رفته در لیزر، به طور سطحی وارد پوست می شوند و عمقی نیستند. انرژی این پرتوها عمدتاً جذب ملانین میشود و بر روی سایر ساختارهای پوست اثر ناچیزی دارد. به همین دلیل گفته میشود که با استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد بدن، خطری بدن شما را تهدید نمی کند. توجه داشته باشید که از لیزر در درمان برخی از بیماریهای پوستی استفاده می شود. به همین دلیل اگر به درستی استفاده شود، نمی تواند وسیله ای مضر باشد.
در فواصل لیزر درمانی که معمولاً ۴ تا ۶ هفته یک بار صورت میگیرد به بیمار توصیه میشود که موها را کاملاً سطحی با تیغ یا ریش تراش شیو نماید. توصیه اکید میگردد که درفواصل لیزر خصوصاً در ۴ ماه اول شروع لیزر از کندن موها از ریشه به هر شکلی نظیر بند انداختن و یا استفاده از مومک و… پرهیز گردد چرا که کندن مو از ریشه با بند یا موچین یا کرمهای موبرمنجر به کاهش تأثیر لیزر درمانی خواهد شد.
رای لیزر بار دوم باید حتماً یک بررسی هورمونی و سونوگرافی ازایشان داشته باشیم که ببینیم عامل موهای زائد هورمونی نباشد. اگر ۷ تا ۸ بار لیزر پاسخ ندهد حتماً همراه با لیزر باید دارو هم مصرف شود. شاید هزینه بالای این روش یکی از دغدغههای اصلی مردم برای استفاده ازین روش باشد اما باید به این نکته نیز توجه نمود که روشهای دیگر نیز مثل اپیلاسیون و استفاده از مومهای گیاهی باید به طور مداوم و با صرف هزینه روتین انجام شود و چه بسا هزینه جانبی این موارد، رقم قابل ملاحظهای شود در صورتیکه با چندبار تکرار جلسات لیزر (که برای هر شخصی متفاوت میباشد) میتوان خروجی رضایت بخشی داشت و در طولانی مدت جبران هزینههای جاری شود. بعضی از افراد نیز صرفهجویی در زمان را یکی از علل اساسی روی آوردن به این عمل میدانند.
آدرس مرکز کلینیک دکتر مهدوی نیا
امتیاز شما به این پست