لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد یکی از روشهای رایج و مدرنی است که با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی به وجود آمده است و باعث میشود رشد موهای زائد برای همیشه یا مدت زمان بسیار طولانی کند و متوقف شود. این روش از بین بردن موهای زائد طرفداران زیادی دارد اما با این وجود افرادی هستند که بعد از فرایند لیزر شاهد رشد مجدد موها هستند. در این مطلب به بررسی کامل موضوع و راههای پیشگیری از این اتفاق میپردازیم. با ما همراه باشید.
دلیل رشد موها بعد از لیزر
لیزر موهای زائد یک روش مدرن برای از بین بردن این دسته از موها میباشد که امروزه بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند و شاهد نتایج رضایتبخشی هستند. نحوهی عملکرد لیزر به این صورت است که دستگاه، رنگدانههای موجود در فولیکول مو را مورد هدف قرار داده و با حرارت بالایی که دارد، فولیکول مو را داغ کرده و از بین میبرد. پس از انجام یک دوره لیزر، رشد و رویش مجدد موها کاملا متوقف میشود و افراد شاهد یک پوست لطیف و صاف خواهند بود اما در این میان افرادی هستند که با وجود انجام لیزر همچنان شاهد رشد موهای زائد هستند. این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشتهباشد که از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
وجود اختلالات هورمونی در بدن
اختلالات هورمونی که به هر دلیلی مانند پریود، بارداری و… رخ میدهد میتواند بر رشد مجدد موها اثرگذار باشد و امکان رشد مجدد آنها را افزایش دهد.
میزان ضخامت مو
ساختار و ضخامت موی هر فرد متفاوت است چرا که موی برخی افراد ریشههای عمیقتری دارد و ممکن است به صورت کامل توسط لیزر قطع نشود.
ناحیهی لیزر شده
ناحیهای که لیزر روی آن انجام میشود فاکتور مهم دیگری در مورد رشد مجدد موهای زائد است برای مثال اگر لیزر روی موهای صورت که یا پشت گردن خانمها انجام میشود به دلیل اینکه موهای این نواحی کرکی هستند امکان رشد مجدد موها بسیار زیاد است. یا نواحی گردن و چانه در خانمها به علت اختلالات هورمونی که گفته شد، مستعد بازگشت مو هستند. در مقابل موهای زیر بغل یا بیکینی که موهای ضخیمتری هستند در صورت بازگشت نازکتر و کمرنگتر خواهند بود.
ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان
ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان میتواند بر اثر بخشی مناسب لیزر درمانی موثر باشد.
ابتلا به اختلالات غده تیروئید
برخی افراد به اختلالات غدهی تیروئید مبتلا هستند که میتواند بر نتیجهی دلخواه لیزر موهای زائد اثر گذار باشد.
رنگ پوست افراد
شاید برایتان جالب باشد که بدانید که در اثر بخشی لیزر موهای زائد رنگ پوست نیز بسیار مهم است، برای مثال لیزر افرادی که پوست روشنتر و موی ضخیمتر و تیرهتری دارند نتیجهی بهتری خواهد داشت چرا که هدف قرار دادن رنگدانهها توسط لیزر آسانتر صورت میگیرد. در مقابل لیزر افرادی که پوستی تیره دارند نیازمند طول موجهای بلندتر است.
سن افراد
سن افراد از دیگر فاکتورهای مهم در زمان لیزر و اثر بخشی آن است، برای مثال افراد زیر 18 سال نباید اقدام به لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد کنند چرا که نتیجه عکس و اختلالات مختلفی را به همراه خواهد داشت.
۱۰ نکته برای جلوگیری از رویش موها بعد از لیزر موهای زائد صورت
اگر جزو افرادی هستید که قصد انجام لیزر دارید و نگران رویش مجدد موها هستید میتوانید با رعایت نکات زیر از رویش مجدد موها پیشگیری نمایید:
عدم انجام اپیلاسیون
زمانی که لیزر موهای زائد را آغاز میکنید از کندن آنها با روشهایی مانند اپیلاسیون دوری کنید چرا که باعث رشد سریعتر موها میشود و اثر لیزر را کاهش میدهد. در مقابل استفاده از تیغ یا شیو به روند درمان و از بین بردن موهای زائد کمک میکند.
کاهش تعداد دفعات شیو کردن موهای زائد
پس از آغاز فرایند لیزر تعداد دفعات شیو کردن موهای زائد را کم کرده چرا که گفته میشود این کار اثر مثبتی در نواحی تحت درمان دارد.
درمان اختلالات هورمونی
اگر از دستهی افرادی هستید که به اختلالات هورمونی دچار شدهاید بهتر است برای اثر بخشی بهتر لیزر موهای زائد این اختلالات را درمان کنید. اختلالات هورمونی موثر از سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، اختلالات تیروئید (مانند کم کاری تیروئید)، افزایش هورمون DHI از جمله این موارد هستند.
کنترل مصرف برخی داروها یا مکملهای ورزشی
اگر از دستهی افرادی هستید که داروی خاص یا مکملهای ورزشی استفاده میکنید بهتر است که برای اثر بخشی بهتر لیزر، در مورد میزان مصرف این داروها یا مکملها با پزشک متخصص مشورت نمایید.
حفظ رطوبت پوست
همیشه حفظ رطوبت یکی از مهمترین بخشهای روتین پوستی است. در مورد فرایند لیزر نیز باید گفت رعایت این اصل بسیار مهم است چرا که پوست خشک بیشتر مستعد تحریک شدن خواهد بود. بنابراین پس از هر جلسه لیزر، پوست خود را با استفاده از لوسیونهای مرطوب کننده، نرم و مرطوب کنید. این مورد تنها در صورتی نباید انجام شود که منع مصرف داشته باشید.
بهترین دستگاه لیزر برای پیشگیری از رشد مجدد موهای زائد بعد از لیزر
امروزه برای انجام لیزر دستگاههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که هر کدام از آنها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. با این حال برای انجام لیزر مراجعه به کلینیکهایی که مجهز به پیشرفتهترین و مدرنترین دستگاههای لیزر بسیار مهم است این دستگاهها امکان تنظیماتی با توجه به عواملی مانند رنگ مو و پوست را نیز دارند.
چه تعداد جلسه برای از بین بردن موهای زائد با لیزر نیاز است؟
پوست و موی هر کس ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. ضخامت موهای بدن، رنگ پوست، اختلالات هورمونی و…. همه از عواملی هستند که میتوانند در مشخص کردن تعداد جلسات لیزر تاثیرگذار باشند. بنابراین با توجه به این موارد فرایند لیزر و از بین بردن موهای زائد برای هر شخص متفاوت است. از سوی دیگر سیستم فیزیکی و بدنی آقایان با خانمها متفاوت است و این موضوع نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار در تعداد جلساتی است که برای هر کس در نظر گرفته میشود. بنابراین نمیتوان به صورت قطعی و مشخص برای تمامی افراد یک عدد مشخص را به کار برد اما به صورت کلی بازهی زمانی استانداردی که برای دورهی لیزر در نظر میگیرند یک بازهی زمانی شش تا هشت جلسه منظم است. با این حال لازم به ذکر است هر کسی با توجه به مجموعهی شرایطی که گفته شد ممکن است نیاز به جلسات بیشتر یا چه بسا بخاطر میزان ضخامت مو و رنگ پوست و… نیاز به جلسات کمتری داشته باشد.
نتیجهگیری
لیزر موهای زائد یکی از روشهای بی خطر رهایی از موهای زائد برای همیشه یا مدت زمان طولانی است. این روش عوارض جدی و خاصی ندارد، برای انجام آن از روشهای بیهوشی و… نیز استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با ما در مرکز تخصصی پوست و مو دکتر مهدوی نیا تماس حاصل نمایید.
نحوه ریختن موها بعد از لیزر به چه شکل است؟
پس از لیزر درمانی، فولیکول های آسیب دیده مو در نهایت باعث ریزش مو می شوند. این ریزش می تواند چند روز پس از درمان شروع شود و تا چند هفته ادامه یابد. میزان ریزش مو در افراد مختلف، بسته به ناحیه بدن تحت درمان، ضخامت مو و تعداد درمان های دریافتی متفاوت است.
ریزش مو پس از لیزر موهای زائد یک بخش طبیعی و مورد انتظار از فرآیند است. مهم است که از کشیدن یا کندن موهای ریخته شده خودداری کنید، زیرا این کار می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و در نتایج درمان شما اختلال ایجاد کند.
بعد از اتمام جلسات لیزر میشه اپیلاسیون کرد؟
به طور کلی استفاده از اپیلاتور پس از لیزر موهای زائد توصیه نمی شود. با این حال، دستورالعمل های خاصی که دریافت می کنید بسته به توصیه های پزشک و نوع لیزر موهای زائد شما متفاوت است. هنگامی که از اپیلاتور استفاده می کنید، با گرفتن ساقه مو و بیرون کشیدن آن از فولیکول، موها را از بین می برد. این فرآیند می تواند به فولیکول مو آسیب برساند و در نتایج درمان لیزر موهای زائد شما اختلال ایجاد کند. علاوه بر این، استفاده از اپیلاتور در ناحیه ای که اخیراً تحت درمان قرار گرفته است می تواند دردناک و تحریک کننده باشد.