آیا لیزر زیر بغل باعث تحریک غدد لنفاوی می شود؟ موی زیر بغل به خاطر رشد طبیعی خود جزو مو های زائد به حساب می آیند اما به دلیل ساختار آن نسبت به بقیه قسمت های بدن با ضخامت بیشتر و کلفت تری، رشد می کنند. به همین دلیل موهای زیر بغل در زیبایی ظاهری اشخاص به خصوص خانم ها تاثیر منفی دارد؛ در نتیجه خیلی از بانوان برای از بین بردن آن ها به سراغ روش هایی همچون لیزر می روند. حال ممکن است بپرسید که لیزر زیر بغل چه ربطی با تحریک غدد لنفاوی دارد؟ شما در مورد غدد لنفاوی چه می دانید؟ به طور کلی، یکی از مهم ترین غدد موجود در بدن که جزء اصلی سیستم ایمنی می باشد، غدد لنفاوی است. این غدد در بخش های مختلفی از بدن همچون زیر بغل وجود دارند و وظیفه آن ها منتقل کردن گلبول های سفید به بخش های مختلف بدن است. خیلی از افراد تصور می کنند که لیزر موهای زائد باعث تورم و التهاب این غدد می شود؛ به همین دلیل از انجام این روش دوری می کنند. با توجه به اهمیت این موضوع ما در این مقاله به بررسی این سوال می پردازیم که آیا لیزر زیر بغل باعث تحریک غدد لنفاوی می شود؟ رابطه بین لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی چیست؟
آیا لیزر زیر بغل برای غدد لنفاوی خطرناک است؟
احتمالا برای شما هم این سوال که آیا لیزر زیر بغل برای غدد لنفاوی خطرناک است؟ پیش آمده باشد. به طور کلی، لیزری که برای از بین بردن موهای زیر بغل مورد استفاده قرار می گیرد، طول موج مشخصی دارد که با تاباندن پرتو نور متمرکز آن به بدن باعث می شود که به فولیکول مو در ناحیه هدف، آسیب وارد شده و در آخر رشد آن ها پایان یابد. دستگاه لیزر برای حذف کردن مو های زیر بغل به این محل گرما می دهد و فولیکول های مو را می سوزاند تا بعضی از مو ها در مرحله استراحت قرار بگیرند. یکی از نکات بسیار مهم در مورد لیزر این است که امواج این دستگاه به عمق کمی نفوذ می کنند؛ در نتیجه اثری بر روی غدد لنفاوی و ایجاد خطر برای آنها نخواهند داشت. پس با توجه به این موضوع، لیزر موهای زیر بغل برای غدد لنفاوی خطرناک نمی باشد. در نتیجه بین لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی و سرطان هیچ رابطه ای وجود ندارد.
تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی چیست؟
اما در اینجا به این که تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی چیست؟ می پردازیم. لیزر موهای زیر بغل خطر و مشکلی برای غدد لنفاوی موجود در این ناحیه ایجاد نخواهد کرد. ممکن است که لیزر درمانی به منظور توقف رشد مو های زیر بغل با عوارض جانبی و کوتاه مدتی همراه باشد ولی ماندگاری این عوارض کم است و بعد از گذشتن چند روز به طور کامل از بین می روند. درمان و از بین بردن موهای زائد از طریق لیزر درمانی، باعث میشود که اشعه های این دستگاه به عمق زیرین و غدد لنفاوی برسد؛ در نتیجه برای افراد کاملا مطمئن و ایمن خواهد بود. نور تنها به عمق فولیکول های مو تحت درمان نفوذ خواهد کرد که درباره زیر بغل حدودا ۴ میلی متر می باشد. جایگاه غدد لنفاوی حدود 1 سانتی متر در زیر پوست می باشد و لازم است به این نکته هم توجه کنید نور لیزر تنها به محلی که رنگدانه ها وجود دارند، می رود؛ در حالی که هیچ گونه رنگدانه ای درون غدد لنفاوی موجود نیست. با توجه به این موضوع نگران عوارض مربوط به لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی نباشید.
لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی چیست؟
در اینجا این سوال مطرح می شود که لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی چیست؟ لنفوم به انواع سرطان گفته می شود که در سیستم لنفاوی (غدد لنفاوی مختلف در اطراف بدن) و با رشد غیر طبیعی گلبول های سفید خون شروع می شود. لنفوم ها ششمین شکل شایع سرطان هستند و دو نوع اصلی از آن وجود دارد.
▪︎ لنفوم غیر هوچکین
▪︎ لنفوم هوچکین
قرار گرفتن در معرض تشعشعات و انواع خاصی از مواد شیمیایی همچون بنزن می تواند باعث بروز این نوع سرطان بشود. افرادی که در محیط های پرخطر کار می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند؛ در نتیجه باید از دستورالعمل های بهداشت حرفه ای پیروی کنند تا از قرار گرفتن در معرض این مواد دوری نمایند. برای افرادی که سیستم ایمنی آنها سرکوب شده، قرار گرفتن در معرض ویروس هایی مانند ویروس اپشتین بار یا HIV هم خطر ابتلا به لنفوم را زیاد کند. پزشکان مطمئن نیستند چه چیزی باعث لنفوم می شود؛ اما این موضوع زمانی رخ می دهد که یک گلبول سفیدی به نام لنفوسیت که با بیماری مبارزه می کند، دچار جهش ژنتیکی شود. با بروز این جهش این جهش سلول به سرعت تکثیر می شود و باعث ایجاد لنفوسیت های بیمار زیادی خواهد شد که به تکثیر ادامه می دهند. این جهش به سلول ها اجازه می دهد تا وقتی که سایر سلول های طبیعی می میرند هم هنوز به زندگی ادامه دهند. این باعث می شود که تعداد زیادی لنفوسیت بیمار و بی اثر در غدد لنفاوی ایجاد شود و موجب تورم غدد لنفاوی، طحال و کبد گردند.
آیا لیزر موهای زائد بر غدد لنفاوی اثر میگذارند و شانس سرطان را زیاد می کنند؟
اما این که آیا لیزر موهای زائد بر غدد لنفاوی اثر می گذارند و شانس سرطان را زیاد می کنند؟ خیلی از افراد فکر می کنند که لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی رابطه خطرناکی با هم دارند. در صورتی که این گونه نیست و لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی به واسطه فاصله زیادشان از هم، تاثیری بر روی یکدیگر ندارند. افزایش احتمال سرطان به واسطه لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی، یک عقیده اشتباه و خرافاتی است و به هیچ عنوان لیزر موهای زائد موجب سرطان نمی شود. در واقع، مطابق با گفته های بنیاد و سازمان مراقبت از پوست، برخی اوقات حتی از لیزر برای درمان کردن ضایعات پیش سرطان استفاده می شود. همچنین عمق نفوذ لیزر به بافت های بدن بسیار کم است و حداکثر تا فولیکول مو نفوذ خواهد کرد. این در حالی می باشد که غدد لنفاوی در قسمت های پایین تری قرار دارند؛ در نتیجه اصلا در معرض اشعه لیزر قرار نمی گیرند. علاوه بر این، لیزر نور متمرکز می باشد؛ یعنی اشعه هایش در یک نقطه متمرکز می شوند. با توجه به این موضوع اشعه های لیزر به بخش های دیگر نفوذ نمی کنند و فقط به قسمتی که گسیل داده خواهد شد، اصابت می کند. حتی در صورتی که نور لیزر متمرکز هم نبود، باز هم توانایی نفوذ به ساختار های پایین تر پوست از قبیل غدد لنفاوی را نداشت. در نتیجه لیزر موهای زائد روی غدد لنفاوی اثر نمی گذارند و در نتیجه احتمال مبتلا شدن سرطان لنفوم کاهش می یابد. از این که تا پایان این مقاله همراه ما بودید، از شما متشکریم،پس با خیال راحت به لیزر موهای زائد خود بپردازید زیرا هیچ رابطه ای بین سرطان با لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی وجود ندارد.