تزریق فیلر
تصویر برای یه خانمه با موهای مشکی که چند تا سرنگ سمت صورتش گرفته شده که مثلا می خواد ژل یا فیلر تزریق کنه- آیا تزریق ژل سرطان زاست؟

آیا تزریق ژل سرطان زا است؟

فرم رزرو نوبت و مشاوره تخصصی
آنچه می خوانید:
اشتراک گذاری صفحه
همچنین بخوانید
مرکز تخصصی دکتر مصطفی مهدوی نیا | آیا تزریق ژل سرطان زا است؟

شاید از خود بپرسید آیا تزریق ژل سرطان زا است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم تزریق ژل هایی در حال حاضر برای مصارف زیبایی استفاده می‌شود، از موادی مانند هیالورونیک اسید تهیه می‌شوند. هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و در پوست، مفاصل، چشم و سایر اعضا و بافت‌ها دیده می‌شود. به همین دلیل خطر ایجاد سرطان توسط ژل‌های حاوی هیالورونیک اسید بسیار کم است.

تحقیقات مکرر نشان داده است که تزریق ژل برای مصارف زیبایی بسیار ایمن است و عوارض جانبی جدی ندارد. با این حال همیشه بهتر است قبل از تصمیم به تزریق ژل، با یک پزشک متخصص مشورت کنید و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. همچنین ممکن است برای برخی افراد با وضعیت‌های بیماری خاصی که ممکن است با تزریق ژل تداخل داشته باشند، توصیه شود که از استفاده از آن خودداری کنند. مطالعه و اطلاعات بیشتر درباره محصولات مورد استفاده، تجربه پزشکان متخصص و پیروی از راهنمایی‌های بهداشتی و توصیه‌های پزشکی می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.

ژل صورت چیست؟

در اینجا به این سوال که ژل صورت چیست پاسخ خواهیم داد. ژل صورت یا فیلرهای پوستی، محصولاتی هستند که به زیر پوست تزریق می‌شوند و برای بهبود علائم پیری صورت استفاده می‌شوند. این مواد به طور خاص برای صاف کردن خطوط ریز و چین و چروک‌های صورت استفاده می‌شوند. همچنین ژل‌های پوستی می‌توانند به عنوان جایگزینی برای چربی از دست رفته در بخش‌های مختلف صورت مورد استفاده قرار بگیرند. این روش می‌تواند به افراد مسن که با این نوع مشکل روبرو هستند، کمک کند.

ژل‌های پوستی می‌توانند برای اصلاح و بهبود اجزای آناتومیکی صورت مانند پل‌های بینی فرو رفته و چانه‌های عقب رفته استفاده شوند و جوانسازی و تقویت جنبه‌های جوانی چهره را تسهیل کنند. این فیلرها معمولاً در نواحی اطراف ابرو، پنجه کلاغی اطراف چشم، چین‌های اطراف دهان و بینی، خطوط اطراف پیشانی، لب‌ها و فک استفاده می‌شوند. اما لازم به ذکر است که این درمان‌ها موقتی هستند؛ زیرا در نهایت در بدن جذب می‌شوند و تاثیر آن‌ها قابل بازگشت است. ژل‌های پوستی شامل مواد مختلفی هستند که برخی از آن‌ها طبیعی و برخی دیگر مصنوعی هستند. یکی از ترکیبات رایج در ساخت ژل‌های پوستی، هیالورونیک اسید (HA) است. هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی است که در پوست موجود است و نقش مهمی در هیدراته (آبرسانی) و حجیم نگه داشتن پوست بازی می‌کند.

بسته به ترکیب شیمیایی خاص، فیلرهای هیالورونیک اسید ممکن است حتی بیش از شش ماه در بدن باقی بمانند. یکی از مزایای این نوع فیلرها، قابلیت حل شدن آن‌ها با استفاده از محلول خاصی است. این به افراد امکان می‌دهد که در صورت بروز عارضه‌ای نامطلوب یا نارضایتی از ظاهرشان، ژل را حل کرده و به شکل طبیعی خود بازگردانند.

مواد تشکیل دهنده ژل

اما اگر در مورد مواد تشکیل دهنده ژل بخواهیم صحبت کنیم ژل‌های پوستی معمولا از چندین ماده تشکیل شده‌اند. برای به حداکثر رساندن راحتی در طول درمان، بیشتر ژل‌های پوستی هیالورونیک اسید با لیدوکائین (یک عامل بی‌حس‌ کننده) مخلوط می‌شوند. سایر فیلرهای پوستی مانند هیدروکسی لاپاتیت کلسیم، اسید پلی ال لاکتیک، پلی متیل متاکریلات و چربی اتولوگ نیز از جمله مواد تشکیل دهنده ژل‌های پوستی هستند. هیدروکسی لاپاتیت کلسیم یک ترکیب معدنی مانند است که به طور طبیعی در استخوان‌های انسان یافت می‌شود و در فیلرهای پوستی به عنوان یک ماده تغذیه‌ای و حمایتی عمل می‌کند. پلی ال لاکتیک اسید نیز یک فیلر مصنوعی است که به تحریک تولید کلاژن کمک می‌کند. اما پلی متیل متاکریلات یک فیلر نیمه دائمی است و در مقایسه با سایر ژل‌های پوستی بادوام‌تر خواهد بود؛ اما دارای عوارض بالقوه مانند تشکیل توده در زیر پوست است. هر ماده تشکیل دهنده ژل پوستی مزایا و معایب خاص خود را دارد و بسته به نوع پوست و نیاز فرد، می‌توان از یکی از این مواد استفاده کرد. اما برای انتخاب نوع مناسب ژل پوستی، بهتر است به یک متخصص پوست یا جراح زیبایی با تجربه مراجعه کرد. پزشک متخصص راهنمایی لازم را برای انتخاب مناسب ترین نوع ژل به شما خواهد داد.

عوارض ژل هیاکورپ

فیلرهای هیالورونیک اسید، از جمله ژل هیاکورپ، عوارض جانبی کمتری نسبت به دیگر فیلرها دارند، اما برخی عوارض ممکن است رخ دهند. شایع‌ترین عوارض جانبی شامل درد، تورم، کبودی، مهاجرت (جابجایی)، توده‌های شدید بدون عفونت، گرانولوما (توده‌های بافتی کوچک)، توده‌های عفونی، گرانولوم شدید همراه با عفونت و عفونت عمده با چرک می‌شود.

در صورت بروز هر یک از این عوارض، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک شما می‌تواند تشخیص دقیق برای عارضه را داده و بر اساس آن اقدامات مناسب را انجام دهد. در برخی موارد، عوارض جدی مانند عفونت ممکن است رخ دهد؛ بنابراین اهمیت مراجعه به پزشک برای ارزیابی و درمان سریع تر این گونه موارد بیشتر می‌شود.

آیا تزریق ژل یا فیلر خطرناک است؟

یکی از سوالات مهم که این روزها مطرح میشود این است که آیا تزریق ژل یا فیلر خطرناک است؟ آیا تزریق ژل سرطان زا است؟ آیا تزریق ژل عوارض جانبی خطرناک در پی دارد؟  تزریق ژل به پوست در اصل خطرناک نیست؛ اما برخی خطرات و عوارض جانبی ممکن است وجود داشته باشد. مهم‌ترین خطر این است که ژل‌های نامعتبر و نامناسب ممکن است حاوی مواد غیر استریل و ناسالم باشند که می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک، عفونت یا مرگ سلول‌های پوستی شود. بنابراین برای اطمینان از ایمنی و کیفیت ژل، بهتر است از پزشکان و مراکز تخصصی و با تجربه استفاده کنید. علاوه بر این تکنیک نادرست تزریق نیز می‌تواند عوارض جانبی جدی را به همراه داشته باشد. این عوارض شامل تورم، برآمدگی پوستی و حتی مرگ سلول‌های پوست می‌شود. بنابراین مهم است که از پزشکان متخصص و مجرب با تجربه در این زمینه استفاده کنید و به هشدارها و راهنمایی‌های آن‌ها توجه کنید. تزریق غیر ارادی ژل به رگ‌های خونی می‌تواند خطرناک ترین عارضه مرتبط با ژل‌های پوستی باشد. ورود ژل به رگ خونی می‌تواند منجر به مرگ بافت، سکته مغزی یا کوری شود. این خطر بسیار کم است، اما در صورت وقوع، عوارض دائمی و جدی خواهد داشت. بنابراین، انتخاب یک پزشک واجد شرایط و حرفه‌ای بسیار مهم است تا درمان را به صورت ایمن و موثر انجام دهید.

اگرچه واکنش‌های نامطلوب طولانی مدت به تزریق فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید نادر است و بیشترین واکنش‌ها یک واکنش التهابی مزمن مرتبط با جسم خارجی است؛ اما باید توجه داشت که فیلرهای پوستی هیالورونیک اسید اصلاح شده شیمیایی معرفی شده‌اند و به عنوان یک روش جدید در زمینه درماتولوژی و جراحی زیبایی صورت پذیرفته شده‌اند و احتمال سرطان زا بودن تزریق ژل را  صفر می‌کنند.فیلرهای پوستی هیالورونیک اسید اصلاح شده شیمیایی با سایر فیلرها متفاوت هستند زیرا نتایج آن‌ها به صورت تدریجی ظاهر می‌شوند و حجم دهی آن‌ها در طی چند ماه اتفاق می‌افتد؛ چرا که بدن را برای تولید کلاژن تحریک می‌کند. پزشکان باید بیماران را در مورد خطرات مرتبط با این روش آگاه کنند، علائم و نشانه‌های تزریق نامناسب فیلر در صورت به خون رسانی صورت را بشناسند و در صورت بروز چنین مواردی، برنامه‌ای برای درمان بیماران داشته باشند. قبل از ادامه تزریق فیلر پوستی هیالورونیک اسید، متقاضیان باید با پزشک خود در مورد مناطق تزریق مناسب و خطرات مرتبط با این روش مشورت کنند و برند و برچسب محصولات را مطالعه نمایند.

یه خانمه که خوابیده و کلاه صورتی سرش هست و دستای دکتر که داره ژل یا فیلر لب بزنه

تزریق ژل برای چه کسانی ممنوع است؟

تا حالا به این موضوع فکر کردید تزریق ژل برای چه کسانی ممنوع است؟ آیا تزریق ژل سرطان زا است؟ در پاسخ به این سوالات می‌توان گفت ژل برای همه افراد مناسب نیست و برخی از افراد برای انجام این روش باید احتیاط کنند.  برخی از این افراد عبارتند از:

  • نوجوانان زیر ۱۸ سال
  • زنان باردار و شیرده
  • مبتلایان به بیماری‌های پوستی
  • مبتلایان به انواع واکنش‌های آلرژیک مبتلایان به بیماری‌های خود ایمنی شدید مانند لوپوس، روماتیسم و سندرم نفروتیک
  • مبتلایان با سابقه بیماری خود ایمنی همچون آسم و آلرژی
  • مصرف کنندگان داروی آسپیرین یا وارفارین
  • همه بیماران قلبی
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به عفونت‌های باکتریایی پوستی و تبخال

 در هر صورت، پیش از تصمیم گیری در مورد تزریق ژل، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و از او درباره مناسب بودن این روش برای شما سوال کنید.

آیا تزریق ژل برای خط خنده خوب است؟

بله، تزریق ژل می‌تواند برای خطوط خنده موثر باشد. ژل‌هایی که برای این درمان استفاده می‌شوند، شامل ژل‌های دائمی، نیمه دائمی و موقتی هستند. اثرات درمان با ژل‌های موقتی عموماً به مدت شش تا هشت ماه دوام دارند؛ در حالی که ژل‌های دائمی ممکن است زمان بیشتری دوام داشته باشند. در صورتی که تزریق ژل به درستی و با استفاده از مواد با کیفیت انجام شود، بیمار معمولاً هیچ مشکلی نخواهد داشت.

پس از تزریق ژل به قسمت خط خنده، معمولاً قرمزی، حساسیت، یا تورم در محل تزریق رخ می‌دهد. اثرات جانبی معمولاً در عرض دو روز بهبود می‌یابند و ممکن است کبودی نیز ظاهر شود. عوارض جانبی جدی مانند عفونت و واکنش‌های آلرژی بسیار نادر هستند. در برخی موارد، ژل تزریق شده ممکن است از محل تزریق حرکت کند و باعث بروز برآمدگی روی پوست شود. در صورت بروز هرگونه مشکل، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا کمک و مشاوره لازم را دریافت کنید‌.

عکس خط خنده یه خانم است که دکتر با خط چین نشونه گذاشته و با سرنگ داره خط خنده رو ژل تزریق می کند

سایر پست ها
تزریق فیلر لب برای خانمی که روی تخت کلینیک دراز کشیده است.
تزریق بوتاکس به صورت یک زیباجو
برند فیلر
هزینه فیلر بینی