نحوه درمان نکروز بعد از تزریق ژل

اما نحوه در مان نکروز بعد از تزریق ژل چیست؟ نکروز بعد از تزریق ژل، یکی از عوارضی است که ممکن است پس از تزریق بروز کند. اعمال زیبایی مختلف نظیر تزریق ژل، در سال‌های اخیر گسترش زیادی یافته‌اند. هر کدام از اعمال زیبایی می‌توانند با عوارضی همراه باشند و تزریق ژل نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از عوارضی که پس از تزریق ژل بروز می‌کنند، کاملاً طبیعی بوده و خود به خود پس از چند روز رفع می‌شوند. اما برخی دیگر از عوارض طبیعی نیستند و می‌توانند فرد را دچار مشکلات زیادی کنند. یکی از این عوارض ایسکمی است که در صورت عدم توجه پزشک، می‌تواند به نکروز منجر شود.

آنچه می خوانید:
اشتراک گذاری صفحه
همچنین بخوانید
خانه - نحوه درمان نکروز بعد از تزریق ژل

نکروز بعد از تزریق ژل چیست؟

اما حال به این می پردازیم که نکروز بعد از تزریق زل چیست؟ گفتیم یکی از عوارض مهمی که پس از تزریق فیلر ممکن است برای فرد پیش بیاید، ایسکمی است.گاهی ژل در داخل عروق تزریق می‌شود و یا نحوه تزریق آن ممکن است به صورتی باشد که به عروق و شریان‌های آن منطقه، فشار بیش از حدی وارد کند. این فشار جریان خون را مسدود کرده و در صورتی که پزشک متوجه این موضوع نشود، ایجاد نکروز بعد از تزریق ژل خواهد کرد.

مسدود شدن ناحیه تحت درمان، موجب ایجاد اختلال در فرایند خونرسانی به بافت خواهد شد؛ در نتیجه ممکن است شاهد تغییرات بافتی در ناحیه تحت درمان شویم که از عدم خونرسانی صحیح ناشی می‌شود. البته اگر پزشک هنگام کار به موقع متوجه این موضوع شود، می‌تواند با اقداماتی مانند ماساژ و یا تزریق آنزیم، از نکروز جلوگیری کند.

فرد تحت درمان باید حتماً به این موضوع توجه داشته باشد که در صورت ایجاد سفیدی و یا سفیدی و قرمزی با هم در موضع مورد نظر، درنگ نکرده و حتماً به سرعت به پزشک خود مراجعه نماید. دقت کنید که نکروز پیشامدی نیست که هر دکتری بتواند آن را رفع کند؛ بلکه رفع این موضوع حتماً باید توسط یک پزشک متخصص حرفه‌ای انجام گیرد. در غیر این صورت ممکن است منجر به ایجاد آسیب‌های بیشتری شود.

منظور از نکروز لب بعد از تزریق ژل چیست؟

گاهی به دلایل مختلفی، تزریق ژل لب به یک عارضه عجیب ختم می شود که تصویر بسیار ناخوشایند و زننده ای دارد. علاوه بر این ظاهر نامطلوب، ممکن است فردی که به این عارضه مبتلا می شود درد و ناراحتی زیادی را در ناحیه لب هایش احساس کند. این عارضه نکروز لب نام دارد که شاید در اکثر موارد تزریق ژل لب، به طور خفیف بروز کند؛ اما قابل درمان باشد و با اقدام به موقع از شدت یافتن آن جلوگیری شود. اما گاهی نیز نکروز لب، وسعت زیادی از لب ها را درگیر خود می کند و بسیار خطرناک می شود. همراه ما باشید که بیشتر از جزئیات این عارضه بدانید.

نکروز لب بعد از تزریق ژل

علائم نکروز لب بعد از تزریق فیلر

نکروز لب بیانگر عارضه ای است که در آن بعد از تزریق فیلر، یک بخش یا کل لب دچار تغییر رنگ، ورم غیر طبیعی و بی حسی می شود. به عبارتی بافت لب حالت مردگی پیدا می کند و با کبودی، تاول یا زخم پوشیده می شود. می توان گفت نکروز یکی از بدترین و دلخراش ترین انواع بیماری در بدن است که نه تنها سطح پوست را درگیر می کند، بلکه تا عمق آن نیز پیش می رود. به همین دلیل است که برخی از تکنیک های زیبایی از جمله تزریق ژل لب، باید با حساسیت بالایی بر روی یک فرد پیاده سازی شوند تا با همچنین عارضه های تلخ و زننده ای خاتمه پیدا نکنند. در ادامه بررسی می کنیم که جزئیات علائم نکروز لب بعد از تزریق ژل چیست.

تغییر رنگ پوست لب

احتمالا تغییر رنگ دادن بافت لب از علائم اولیه و شفاف نکروز باشد. بدین صورت که لکه هایی تو رفته به رنگ خاکستری یا سیاه و کبود بر روی پوست لب پدیدار می شوند. البته ممکن است کبودی لب ها که عارضه ای خفیف و جانبی است با نکروز اشتباه گرفته شود. بنابراین باید بدانید که تنها علامتی که بیانگر بروز نکروز است فقط کبود بودن آن نیست.

ورم و التهاب لب‌ها

ورم کردن لب و التهاب غیر طبیعی نیز از علائم نکروز لب است. گرچه ورم بعد از تزریق ژل لب یک عارضه خفیف است و خود به خود از بین می رود، اما اگر ناشی از نکروز باشد در صورت بی اعتنایی شدید تر شده و ممکن است به نواحی مجاور نیز کشیده شود. زیباجو در صورت ابتلا به نکروز لب درد زیادی را نیز متحمل می شود که باید آن را در اسرع وقت به پزشک اطلاع دهد.

ایجاد زخم یا تاول

ملموس ترین و البته ناگوارترین علامت نکروز لب ایجاد شدن زخم بر روی لب هاست. زخم هایی که دریچه ای به سوی بافت ها و رگ های مرده درون لب هستند. اگر نکروز لب حاد شود، بعید نیست که زخم ها عمیق و عفونی شوند. همچنین احتمال تراوش شدن خون چرک آلود از لب ها نیز علامت نکروز لب است که به زخم و تاول وابستگی دارد.

عدم احساس در لب

و در نهایت، بدترین علامت نکروز لب از بین رفتن ارتباط بین سلول های عصبی بافت این ناحیه و مغز است که به بی حسی منجر می شود. بعد از درد شدید، این علامت نشان دهنده این نیست که شما از شر نکروز لب خلاص شده اید. این عارضه شوخی بردار نیست و نباید مثل سایر عوارض جزئی و خفیف تزریق ژل لب برای درمان شدن آن شکیبایی به خرج دهید! باید هر چه سریع تر مسئله را با پزشک خودتان در میان بگذارید.

تصویر مربوط به یک خانم است که بینی و لبش بعد از تزریق کبود شده و نکروز شده

دلایل ابتلا به نکروز لب بعد از تزریق ژل

به طور کلی نکروز بر اثر مردن سلول های بخشی از بافت بدن یک موجود زنده ایجاد می شود. این بیماری علت های مختلفی دارد، همان گونه که می تواند بخش های گوناگونی از بدن را درگیر خود کند. از جمله علل بروز نکروز آسیب دیدن بافت ها و عفونت است. بنابراین برای این که بدانیم علت نکروز لب چیست، باید ریشه یابی کنیم که چه عواملی در لطمه دیدن بافت لب دخیل هستند. مثلا آسیب رسیدن به بافت لب، پارگی و مسدود شدن رگ های خونی، و همچنین پس زده شدن ماده فیلر توسط بدن به دلیل آلرژی می توانند در به وجود آمدن نکروز لب نقش داشته باشند.

دلایل دیگر ابتلا به نکروز لب به شرح زیر هستند:

  • ناشی بودن پزشک: متاسفانه این روزها مراکز زیادی وجود دارند که با به کارگیری نیروهای بی تجربه، اقدام به ارائه خدمات زیبایی می کنند. یکی از عواقب اعتماد کردن به آن ها در ازای صرف هزینه ای کمتر، همین نکروز لب است که به قیمت سلامت بافت دهان و لب ها تمام می شود. البته باید بگوییم که در بروز نکروز لب شاید خام و بی تجربه بودن پزشک یک سر قضیه باشد. اما در نهایت این خود شما هستید که مقصر بروز این عارضه هستید، چراکه تزریق ژل لب را در مکانی نامعتبر و زیر دست یک فرد غیر قابل اعتماد انجام داده اید.
  • بی کیفیت بودن ماده فیلر: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در بروز نکروز لب، نامرغوب بودن ژل مورد استفاده است. این ماده بی کیفیت با ورود به لایه های زیرین پوست لب، بافت آن را به طور عمقی تحریک می کند و سبب بروز چنین واکنشی از سوی بدن می شود. به همین دلیل است که شما یا پزشکتان باید حین تهیه ماده ژل دقت داشته باشید که کالا تقلبی و تاریخ مصرف گذشته نباشد.

راه و روش های درمان نکروز بعد از تزریق ژل

در اینجا به راه و روش های درمان نکروز بعد از تزریق ژل اشاره می کنیم. درمان نکروز بعد از تزریق ژل به این صورت است که پزشک با مشاهده علائم اولیه مانند درد و یا سفید شدن ناحیه مورد تزریق، متوجه می‌شود که احتمالاً جریان خون در قسمت مورد نظر دچار اختلال شده است. اولین قدم برای رفع این مشکل این است که هیچ تزریق دیگری در این محل انجام نگرفته و پزشک سعی کند در صورت امکان، قسمت مورد نظر را آسپیره کند. یکی دیگر از اقدامات مفیدی که برای درمان نکروز انجام می‌گیرد، ماساژ ناحیه مورد نظر است. ماساژ کمک می‌کند که جریان خون تحریک شده و قدری بهبود یابد.

این موضوع موجب می‌شود که مسدودیتی که در رگ‌ها در اثر ماده یا ژل مورد نظر به وجود آمده است، برطرف شود. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند منجر به بهبود ایسکمی و نکروز شود، حرارت است. حرارت و گرما با باز کردن عروق، جریان خون را در ناحیه مورد نظر افزایش می‌دهند. همچنین زدن ضربه‌های خفیف و کوچک در ناحیه تحت درمان، می‌تواند به کاهش نکروز منجر شود. از آنجایی که نکروز می‌تواند به ایجاد آمبولی‌هایی در داخل شریان‌های محل مورد نظر منجر شود، ضربه زدن می‌تواند این آمبولی‌ها را از رگ خارج کند.

در صورتی که نکروز در اثر تزریق فیلرهای اسید هیالورونیک ایجاد شده باشد، تزریق هیالورونیداز می‌تواند این مشکل را برطرف کند. از دیگر مواردی که می‌توان به عنوان دارو مصرف کرد، پماد نیتروگلیسیرین یا همان گلیسریل تری نیترات است. این پماد عروق موجود در ناحیه تحت درمان را باز کرده و جریان خون را افزایش می‌دهد. پماد نیتروگلیسیرین در واقع همان پماد رکتول کتوژنیک است که برچسب ندارد. این پماد را می‌توان بر روی ناحیه تحت درمان اعمال کرده و بر روی آن یک پانسمان قرار داد و تا چند روز این کار را تکرار کرد.

در مورد پماد نیتروگلیسیرین باید دو نکته را مد نظر قرار دهید. اولین نکته این است که این پماد ممکن است به ایجاد یک سری واکنش‌های پوستی، تحریک و یا آریتم منجر شود. همچنین در صورتی که بخواهید از این پماد استفاده کنید، باید به مدت ۱۲ ساعت آن را اعمال کرده و در ۱۲ ساعت باقی مانده از شبانه روز، پماد و پانسمان را بردارید. این کار باید تا زمانی که بهبود بالینی در ناحیه مورد نظر ایجاد شود ادامه یابد. یکی دیگر از داروهایی که ممکن است پزشک برای درمان نکروز بعد از تزریق ژل تجویز کند، آسپرین است.

آسپرین می‌تواند با تجمع پلاکت‌ها در قسمت تحت درمان، از ایجاد لخته و انسداد رگ‌های خونی جلوگیری کند. از دیگر داروهای مورد استفاده قرار گرفته برای رفع نکروز، آنتی بیوتیک‌ها هستند. از آنجایی که نکروز شامل یک سری سلول‌ها و بافت‌های مرده است، در نتیجه ممکن است در ناحیه مورد نظر عفونت‌های ثانویه ایجاد شوند. استفاده از آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند از ایجاد این عفونت‌ها جلوگیری کرده و یا در صورت ایجاد، آنها را رفع کند‌. حال اینکه بیمار باید آنتی بیوتیک موضعی مصرف کند یا خوراکی، بستگی به میزان و وسعت نکرو در ناحیه مورد نظر دارد.

نکته مهم در خصوص نکروز این است که اگر به موقع برای درمان آن اقدام کنید، تغییرات ناشی از آن قابل برگشت هستند. اما این موضوع مهم را باید در داشته باشید که همانطور که قبلاً گفتیم، نکروز در اثر عدم توجه پزشک می‌تواند ایجاد شود؛ بنابراین برای انجام هر گونه عمل زیبایی، حتماً از پزشکان متخصص و حرفه‌ای کمک بگیرید. به‌خصوص اعمالی که قرار است با تزریق انجام گیرند؛ زیرا هر گونه اشتباهی در تزریق، می‌تواند فرد را با عوارض زیادی روبرو کند.

آیا روشی برای درمان نکروز لب بعد از تزریق ژل وجود دارد؟

و اما خبر خوش این است که احتمالا در صورت اقدام به موقع، می توان نکروز لب را مداوا کرد. در ادامه راه کارهایی را به شما معرفی می کنیم که در درمان این عارضه موثر هستند.

تزریق آنزیم هیالورونیداز

ممکن است یکی از دلایل نکروز لب بعد از تزریق ژل گرفتگی رگ ها به دلیل تجمع ماده فیلر باشد. در این صورت آنزیم هیالورونیداز که توسط پزشک تزریق می شود می تواند این عارضه را درمان کند.

مصرف آنتی بیوتیک

عفونت یکی از دلایل اصلی بروز نکروز در هر قسمت از بدن است. خواص دارویی آنتی بیوتیک ها در خشک کردن عفونت ها تاثیر زیادی دارند. بنابراین برای درمان نکروز لب نیز قابل استفاده هستند.

مصرف داروهای ضد التهاب

داروهای ضد التهاب می توانند در تسکین یافتن درد و تورم به وجود آمده در ناحیه نکروز لب تاثیر مثبتی داشته باشند.

استفاده از کمپرس سرد

کمپرس سرد نیز خواص تسکین دهنده دارند و می توانند پف و درد را در قسمت دارای نکروز آرام کنند.

انجام جراحی

متاسفانه اگر نکروز در ناحیه لب ها و هر قسمتی از بدن شدیدتر و عمیق تر شود، دیگر هیچ راهی به جز برداشتن بافت مرده نمی ماند. چراکه به هیچ طریقی نمی توان سلول های مرده در بدن را بعد از ابتلا به این بیماری ناگوار احیا کرد.

روش درمان پزشکی

روش های پزشکی که برای درمان نکروز در سایر نواحی بدن به کار می روند بدین شرح هستند:

  • جراحی و استخراج بافت تخریب شده و مرده
  • تخلیه عفونت ها و به جریان انداختن خون در ناحیه آسیب دیده
  • تحمیل کردن فشار به بافت مرده برای اکسیژن رسانی به خون
  • تزریق داروهایی مثل آنتی بیوتیک، صد قارچ، واکسن کزاز و…

روش درمان خانگی نکروز لب

نکروز لب عارضه ای است که قطعا جای نگرانی دارد. به همین دلیل بهتر است که در اولین فرصت قبل از شدیدتر شدن این بیماری بر روی لب هایتان، موضوع را با پزشک در میان بگذارید و یک قرار ملاقات فوری ترتیب دهید. پزشک ممکن است بعد از معاینه کردن پوست لب ها، بخشی از درمان را به خودتان واگذار کند و دستورالعمل های مراقبتی خاصی برای شما بچیند. شما ملزم هستید که برای درمان نکروز لب بعد از تزریق ژل به توصیه های پزشک عمل کنید. استفاده از کمپرس سرد، آنتی بیوتیک ها و مخصوصا ترک مصرف دخانیات از جمله درمان های خانگی نکروز لب هستند.

نکروز شدن لب ها بعد از تزریق ژل به لب های یک خانم

نواحی ایجاد نکروز بعد از تزریق ژل

علاوه بر پوست لب ها، نکروز می تواند به سایر نواحی صورت نیز کشیده شود که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

نکروز چانه بعد از تزریق ژل

همان طور که ماده ژل بعد از تزریق شدن به لب ها می تواند به نواحی مجاور نیز وارد شود، نکروز لب هم قابلیت این را دارد که به چانه نیز راه پیدا کند. در این صورت نکروز قطعا شدید شده است و شما نباید برای ملاقات با یک پزشک متخصص دست نگه دارید.

نکروز لب بعد از تزریق ژل

پخش شدن بیماری نکروز بر روی بافت خود لب ها، شایع ترین حالت نکروز لب است. این نوع نکروز در ابتدا می تواند خفیف باشد، اما ممکن است شدیدتر شود. به همین دلیل باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.

نکروز بینی بعد از تزریق ژل

بینی نیز می تواند بعد از تزریق ژل درگیر نکروز شود. این نکروز گاهی فقط نوک بینی را درگیر می کند. اما در برخی از افراد تا پل بینی و نزدیکی ابروها نیز کشیده شده است.

نکروز پیشانی:

همان طور که اشاره کردیم بیماری نکروز می تواند در سرتاسر بدن بروز کند. پیشانی نیز یکی از قسمت هایی است که بافت آن ممکن است مورد هدف بیماری نکروز قرار بگیرد.

نکروز گونه‌ها:

بعد از تزریق ژل، بعید نیست که در صورت به وجود آمدن یک اشکال هر چند کوچک در تزریق صورت فرد با بیماری نکروز درگیر شود. گونه ها نیز از این عارضه در امان نیستند.

نکروز خط خنده:

نکروز لب در صورت حادتر شدن می تواند اطراف دهان را نیز درگیر خود کند و تا خط خنده نیز کشیده شود.

ایسکمی بعد از تزریق ژل چیست؟

ایسکمی بعد از تزریق ژل لب به حالتی گفته می شود که در آن عروق خونی داخل بافت لب تحت فشار قرار می گیرند. در نتیجه این فشار، رگ ها آسیب می بینند و خون رسانی به ناحیه ای از لب ها قطع می شود.

سوالات متداول | FAQ

علائم نکروز لب شامل درد شدید، تغییر رنگ پوست (معمولاً سفید یا سیاه)، تورم غیرطبیعی، بی‌حسی، و سردی در ناحیه تزریق شده است.
نکروز معمولاً زمانی رخ می‌دهد که فیلر وارد عروق خونی شود و جریان خون را مسدود کند. این اتفاق می‌تواند به دلیل تزریق ژل به درون عروق یا تزریق در ناحیه‌ای که به طور طبیعی عروق خونی حساس دارد، باشد.
درمان نکروز لب نیازمند اقدام سریع است. پزشک ممکن است از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای باز کردن عروق استفاده کند، همچنین در برخی موارد نیاز به جراحی برای حذف بافت نکروزه می‌باشد.
انتخاب پزشک متخصص و مجرب اطمینان از استفاده از مواد فیلری تایید شده پرهیز از تزریق در نواحی حساس و نزدیک به عروق خونی بزرگ در صورت بروز علائم مشکوک به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
در صورتی که به موقع درمان شود، بسیاری از بیماران به طور کامل بهبود می‌یابند، اما اگر دیر اقدام شود، ممکن است نیاز به جراحی برای ترمیم بافت آسیب دیده باشد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها