بوتاکس در شیردهی

آیا تزریق بوتاکس در شیردهی ضرر دارد؟

آنچه می خوانید:
اشتراک گذاری صفحه
همچنین بخوانید
دکتر مصطفی مهدوی نیا | آیا تزریق بوتاکس در شیردهی ضرر دارد؟

بوتاکس در شیردهی یکی از موضوعاتی است که خانم های باردار در دوران بارداری به آن توجه زیادی می کنند. امروزه اهمیت دادن به داشتن زیبایی دو برابر شده و استفاده از انواع روش های جوان سازی در بین خانم ها و آقایان تا حدی زیادی افزایش پیدا کرده است؛ به گونه ای که این افراد در سنین متفاوت به دنبال راهی برای جذاب تر شدن هستند‌. به طور کلی یکی از بهترین و موثرترین روش برای از بین بردن چین و چروک و همچنین جوان تر شدن صورت، تزریق بوتاکس است.
در این روش زیبایی سم بوتولینوم در ماهیچه هایی از صورت که چروکیده شده اند، تزریق می شود و این عضله ها برای مدت زمان کوتاهی فلج خواهند شد. تزریق بوتاکس یک روش زیبایی با تاثیر گذاری فوق العاده ای است، برای برخی از برخی افراد توصیه نمی گردد. یکی از مواقع خاصی که باید تزریق کردن بوتاکس با احتیاط و از طرفی با دستور پزشک انجام گیرد، بوتاکس در شیردهی می باشد. به نظر شما، آیا تزریق بوتاکس در شیردهی برای نوزاد ضرر دارد؟ چه رابطه ای بین بوتاکس و شیردهی وجود دارد؟ آیا بوتاکس در شیردهی وارد شیر مادر می شود؟ عوارض بوتاکس در شیردهی برای بچه چیست؟ با ما همراه باشید تا به بررسی بوتاکس در شیردهی بپردازیم.

آیا بوتاکس برای شیردهی ضرر دارد؟

برای پاسخ دادن به این پرسش که آیا بوتاکس در شیردهی مضر دارد یا خیر باید بگوییم که تا به امروز هیچگونه تحقیق و پژوهشی در مورد تاثیر گذاری این روش در زمان شیردهی انجام نگرفته است. همچنین هیچگونه گزارش منفی مبنی بر عوارض جانبی شدید و زیاد پس از تزریق بوتاکس در زمان بارداری و شیردهی به وسیله زنان گزارش نگردیده است.
ولی به طور کلی هیچ دکتر و پزشک متخصصی تضمین نمی کند که سم بوتولینوم درون بوتاکس در بدن یا بافت های مختلف پخش و تکثیر نشود. همچنین لازم است به این موضوع هم توجه کرد که در مدت زمان بارداری و حتی شیردهی یکسری تغییرات هورمونی درون بدن زنان ایجاد خواهد شد. به همین خاطر هم می گویند که باکتری کلستریدیوم بوتولینوم روی زنان باردار اثر شدیدتری دارد.
در حال حاضر، بعضی از مادران شیرده ترجیح می دهند تا پایان سال دوم به فرزندشان شیر دهند. اما با این حال میزان شیر بعضی از مادرها در دومین سال شیردهی کاهش پیدا می کند. به همین خاطر بعضی از خانم ها فکر می کنند به دلیل کاهش یافتن میزان شیر و همچنین تعداد دفعات شیردهی به نوزاد می توان برای انجام بوتاکس در شیردهی اقدام کرد.
با این وجود هیچ گزارشی که نشان دهد بوتاکس تاثیر و ضرری جدی برای مادران شیرده و فرزندانشان دارد، موجود نیست ولی پزشکان توصیه می کنند که حتی تا سال دوم شیردهی هم برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی بوتاکس در شیردهی ، از تزریق کردن آن پرهیز کرده یا با پزشک مشورت نمایید.

تصویر مادر و فرزندش است که در آغوش گرفته و شیشه شیر کودک با شیر مادر پر شده- بوتاکس در شیردهی

آیا بوتاکس وارد شیر مادر می شود؟

همان طور که می دانید، روش های زیادی برای جوان سازی پوست وجود دارند. تزریق بوتاکس هم یکی از آن ها می باشد که طرفداران زیادی را به خودش اختصاص داده است. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی آزمایشات و تحقیقات متفاوتی را در این مورد انجام داده است. نکته مهمی که درباره تزریق بوتاکس و شیردهی وجود دارد، آن است که آیا سم بوتولینوم یا بوتاکس می تواند وارد شیر مادرهای شیرده شود؟
بوتاکس و شیردهی چه ربطی با هم دارند؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید بگوییم که تاکنون تحقیقات جامعی در زمینه اثر بوتاکس، ترشح و همچنین وارد شدنش به شیر مادر انجام نشده است. ولی با این حال طبق نظریه های انجمن ایالات متحده آمریکا بعید است مقدار بوتاکسی که برای درمان ‌های زیبایی استفاده می‌ شود، بتواند به نوزاد آسیب وارد کند‌. ولی اگر در دوران شیردهی می خواهید از این روش استفاده کنید، حتما از پزشک متخصص خود مشاوره بگیرید.

تصویر مربوط به دستان مادر است که شیشه شیری که از شیر مادر پرشده در دستان خود نگه داشته- بوتاکس در شیردهی

میزان جذب بوتاکس در شیردهی توسط مادر شیرده

به طور کلی، بوتاکس یا سم بوتولینوم به وسیله بافت های صورت در عرض حدودا چند روز به سرعت جذب پوست می شود. در واقع به جرات می توانیم بگوییم که این سم به هیچ عنوان توسط بدن مادردن شیرده جذب نخواهد شد و تاثیری بر روی نوزاد آن ها در سنین متفاوت ندارد. اما باز هم این روش برای جوان سازی پوست توسط بعضی از پزشکان با تجربه و متخصصین پوست نیز توصیه نمی شود. مگر آن که پزشک معالجه کننده فرد، تزریق کردن بوتاکس در شیردهی را برای وی تایید کند.

تصویر خانمی هست که خوابیده و چشمانش بسته است و دستان دکتری که در حال تزریق بوتاکس پیشانی است- بوتاکس در شیردهی

عوارض بوتاکس در دوران شیردهی برای بچه

اطلاعات زیادی درباره عوارض بوتاکس در شیردهی برای بچه موجود نیست؛ به همین دلیل توصیه می شود که این درمان زیبایی تا وقتی که بچه از شیر گرفته بشود به تعویق بیفتد. به خاطر آن که نوزادان و بچه ها سیستم ایمنی کامل ندارند، سم بوتولیسم می تواند عوارض و خطراتی را برایشان به همراه داشته باشد. ولی درباره بوتاکس در شیردهی باید بگوییم که در این روش از نوعی سم استفاده می شود که از طریق شیر به نوزاد می رسد و می تواند واکنش هایی را به وجود بیاورد.
وقتی شخصی به بوتاکس حساسیت داشته باشد، به این معنی می باشد که آنتی ژن سم بوتولینوم وارد مویرگ هایش شده و منجر به واکنش های پوستی می باشد. با توجه به این موضوع برخی از مادر ها ترجیح می دهند که تا وقتی نوزادشان را از شیر نگرفته اند، برای تزریق کردن بوتاکس صبر کنند.

تصویر مربوط به خانمی هست که نشسته و کودک خود را در آغوش گرفته وبه آن شیر میدهد- بوتاکس در شیردهی

در حال حاضر، روش های زیادی برای جوان سازی پوست وجود دارد؛ راه هایی همچون بوتاکس. البته خیلی از مادران در مورد رابطه بین بوتاکس در شیردهی دچار شک و تردید هستند و فکر می کنند با انجام این روش ممکن است به فرزندشان آسیبی وارد شود. با توجه به آن که هنوز تحقیقات کافی درباره رابطه بوتاکس در شیردهی وجود ندارد، اقدام کردن مادران شیرده برای تزریق بوتاکس کار عاقلانه ای نیست. اگر مادری قصد ندارد به نوزاد خود شیر بدهد، می توانند به تزریق بوتاکس بلافاصله پس از زایمان اقدام کند. یا بلافاصله بعد از قطع کردن تغذیه نوزاد، آن را دوباره شروع کند ولی اما بهتر است که صبر کند تا وضعیت پوستی و هورمونی وی به حالت عادی خودشان برگردند. آیا در مورد رابطه بوتاکس و شیردهی به نتیجه ای رسیدید، اگر پاسختان مثبت است، سایر مقالات ما را هم دنبال کنید. از این که تا پایان این مقاله یعنی ربط بین بوتاکس در و شیردهی با ما همراه بودید، از شما تشکر می کنیم.

سوالات متداول | FAQ